Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Jaki telefon wybrać?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Siemka,

Po 3 latach chciałbym zmienić POFO F3 na jakiś nowszy model, fajnie gdyby miał w miare dobry aparat i wytrzymał dzień. Na telefonie nie gram w wymagające gry a jedynie jakieś afkowe.

Cena powiedzmy do 2k. 

Edit: nie ma znaczenia czy android czy iphone.

Edytowane przez ExoCarossa

Opublikowano

Ja mam Galaxy A54, fajny, aparat całkiem ok, w gry nie gram.

Albo poczekaj do A55, zobacz jaka cena będzie.

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, Delta napisał(a):

Wybierz sobie jakiś ranking telefonów do 2000zł

https://geex.x-kom.pl/rankingi/top-smartfonow-do-2000-zl/

Potem wybierz interesujące cie modele i porównaj sobie je z benchmarkiem:

np. pierwsze 3 lepsze z rankingu: https://www.mgsm.pl/pl/porownanie/poco-x6pro-vs-motorola-edge40-vs-redmi-note12proplus/

no własnie, nie wiem czy rankingi z roznych stron sprzedazy nie robia swoje topki zalezne od tego kto da wiecej xD

mialem to z wyborem telewizora, 4 strony mialy zupelnie odwrotne topki.

Zerkne dziękuję ❤️

Opublikowano
49 minut temu, ExoCarossa napisał(a):

no własnie, nie wiem czy rankingi z roznych stron sprzedazy nie robia swoje topki zalezne od tego kto da wiecej xD

mialem to z wyborem telewizora, 4 strony mialy zupelnie odwrotne topki.

Zerkne dziękuję ❤️

Też możesz na podstawie tego zobaczyć: https://www.antutu.com/en/ranking/rank1.htm

Opublikowano

Motorolla mocno pcha swój marketing, więc w wielu rankingach jest wysoko, ale jakościowo szału nie ma. 

Marki wchodzące na rynek polski typu - TECNO i Infinix - kuszą niską ceną i "dobrymi" parametrami, ale przeważnie są robione na przestarzałych podzespołach, więc radzę unikać.

Jeżeli posiadasz Poco F3 z procesorem Snapdragon 870 i 6/8 GB RAM, to w sumie ciężko będzie znaleźć telefon do 2k, który będzie dużo lepszy.

Sprawdź sobie Google Pixel 7, Samsung A54 lub poczekaj na premiere A55.

Ewentualnie jakiś nowszy POCO, np. X6 Pro.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Premium

Pewnie już kupiłeś, ale generalnie każdemu będę polecać telefony od oneplusa bo to świetne telefony na androidzie, czysty soft, nie muli po 2 latach, fajne wsparcie nawet do macbookow, aktualizacje softu długie.

Opublikowano

Do 2k to nie wiem, Majster Pirzu robi chyba rankingi telefonów (wydaje mi się, że coś takiego oglądałem)
jeśli masz budżet z gumy i 500zł cię nie zbawi to polecam Samsunga flagowce, kupiłem na Amazonie w niemczech, przyleciał z bliskiego wschodu a kiedy potrzebowałem oddać na gwarancje to bezproblemowo przyjeli :D
@przemek zauważyłem ten fakt, po napisaniu postu, że tak dawno się pojawił xD

Edytowane przez mrvns

Opublikowano

Chłopaki to temat sprzed niespełna 2 lat 🫣

20 godzin temu, mrvns napisał(a):

Do 2k to nie wiem, Majster Pirzu robi chyba rankingi telefonów (wydaje mi się, że coś takiego oglądałem)
jeśli masz budżet z gumy i 500zł cię nie zbawi to polecam Samsunga flagowce, kupiłem na Amazonie w niemczech, przyleciał z bliskiego wschodu a kiedy potrzebowałem oddać na gwarancje to bezproblemowo przyjeli :D

W dniu 14.01.2026 o 11:24, xedyn napisał(a):

Pewnie już kupiłeś, ale generalnie każdemu będę polecać telefony od oneplusa bo to świetne telefony na androidzie, czysty soft, nie muli po 2 latach, fajne wsparcie nawet do macbookow, aktualizacje softu długie.