Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Problem z logowaniem do serwera w OVH - brak uprawnień

Uśpiony

Featured Replies

Opublikowano

Witam kupiłem dziś vps na ovh i dostalem dane do logowania itp i tak ale tak zalogowalem sie i zadne komendy z poradników nie działają a w WinSCP nie moge edytować żadnego pliku pisze ze nie mam uprawnien błąd 3 no i na necie pisze że to wina loginu a login moj to "FreeBSD" a na necie piszą żeby sie zalogowac loginem root tylko jak jak do tego logunu root nie dziala hasło jakie dostałem. jak to ogarnąć?????????????????????

Opublikowano
  • Autor

za wiele mi to nie mówi

Opublikowano
29 minut temu, Mizuki napisał(a):

Wklej dokładnie to co napisałeś w ChatGPT. Pozdrawiam

IMG_20260222_200736.jpg

teraz zapytaj go jak w końcu uruchomić te pliki mt2009

ChampoyElRisitasGIF.gif

Opublikowano
38 minut temu, koli napisał(a):

za wiele mi to nie mówi

Wbijasz to w konsole po prostu, masz jeszcze to bo tez pewnie będzie problem jak przez ftp będziesz chciał coś wrzucić.

chown -R freebsd:freebsd /home/freebsd (czy jaki tam katalog potrzebujesz)

Opublikowano
W dniu 22.02.2026 o 19:56, koli napisał(a):

Witam kupiłem dziś vps na ovh i dostalem dane do logowania itp i tak ale tak zalogowalem sie i zadne komendy z poradników nie działają a w WinSCP nie moge edytować żadnego pliku pisze ze nie mam uprawnien błąd 3 no i na necie pisze że to wina loginu a login moj to "FreeBSD" a na necie piszą żeby sie zalogowac loginem root tylko jak jak do tego logunu root nie dziala hasło jakie dostałem. jak to ogarnąć?????????????????????

Musisz wlaczyc roota, gdybys bral VPS'a z Polskiej serwerowni, normalnie zalogowalbys sie, jako root.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.02.2026 o 16:46, Gość koli napisał(a):

Musisz wlaczyc roota, gdybys bral VPS'a z Polskiej serwerowni, normalnie zalogowalbys sie, jako root.

już to ogarnołem zalogowałem sie jako root dodałem hasło i dodałem logowanie do winscp jako root ale teraz mam problem bo nie da rady zaktualizowac mysql na freebsd 14 na ovh zmieniałem tel inie w FreeBSD.conf i to samo failed nie pobiera nie aktualizoje prubowałem z tych poradników to tak samo nie ma takiej komendy albo nie ma jakiegos folderu z tut prubowałem dodac folder to pisze że nie ma takiej komendy a jak chę zainstalowac MySQL 5.6 lub 5.7 to pisze że jaes już aktualna ale w winscp nie ma nic a jak instaluje 8.4 to w navigacie nie ma tabelki accound i powgraniu plików np terenzo nie ma tabelki mt2 niby odpalam komendą /start serwer normalnie np 2 chanele ale pisze błąd połączenia z serwerem a i pokazuje że nie są odpalone chanele a te same pliki na virtualbox normalnie instaluje MySQL jakie chcę i normalnie odpalam serwer na na VPS nie działa( prubowałem na koncie z loginem freebsd i na root)

Opublikowano
1 godzinę temu, koli napisał(a):

już to ogarnołem zalogowałem sie jako root dodałem hasło i dodałem logowanie do winscp jako root ale teraz mam problem bo nie da rady zaktualizowac mysql na freebsd 14 na ovh zmieniałem tel inie w FreeBSD.conf i to samo failed nie pobiera nie aktualizoje prubowałem z tych poradników to tak samo nie ma takiej komendy albo nie ma jakiegos folderu z tut prubowałem dodac folder to pisze że nie ma takiej komendy a jak chę zainstalowac MySQL 5.6 lub 5.7 to pisze że jaes już aktualna ale w winscp nie ma nic a jak instaluje 8.4 to w navigacie nie ma tabelki accound i powgraniu plików np terenzo nie ma tabelki mt2 niby odpalam komendą /start serwer normalnie np 2 chanele ale pisze błąd połączenia z serwerem a i pokazuje że nie są odpalone chanele a te same pliki na virtualbox normalnie instaluje MySQL jakie chcę i normalnie odpalam serwer na na VPS nie działa( prubowałem na koncie z loginem freebsd i na root)

mariadb 10.11 to odpowiedz na twoje pytanie