Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

M2Dev niepełny locale_string - ma ktoś kompletny?

Uśpiony

Featured Replies

Opublikowano

Cześć,
zacząłem się bawić plikami m2dev i zauważyłem problem z locale_string.
W niektórych miejscach są krzaki zamiast polskich znaków, ale to można poprawić bez problemu.
Najgorsze jest to że brakuje chyba kilku kwestii albo coś bo czasem powinien być tekst a go nie ma tylko pusta linijka na czacie.
Czy miałby ktoś kompletny taki pliczek? Może pasuje od innych plików?
Próbowałem wrzucić plik z TMP4 z forum i mt2009 ale niestety wtedy to już kompletnie rozwala to locale.

Pozdro :)

locale_string.txt

Rozwiązane przez _daha_0

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Autor

Tu nie chodzi o tłumaczenie tylko brakuje chyba kilku linijek i dlatego czasem na czacie sa puste wiadomosci.

W sprawie tlumaczenia to wole sobie sam to przetlumaczyc niz bawic sie z ai i po nim poprawiac.

Opublikowano
  • Autor

Szczerze 4 razy chyba wyskoczyły mi puste linie na chacie albo jakieś cyfry z małpami. Ale w jakiej sytuacji dokładnie to nie mam pojęcia.
Albo jak wchodziłem na wierzchowca, albo jak coś z dozorcą robiłem, albo jak zakładałem zdejmowałem eq.
A wiadomo od czego jaka linia w tym pliku jest? Bo po tych znaczkach chyba koreańskich to ni cholery się nie ogarnie.
Jeszcze sprawdzę na angielskim locale, jak nie wystąpi to chyba będzie trzeba samemu od początku przetłumaczyć. :D

Opublikowano
  • Rozwiązanie
W dniu 22.02.2026 o 10:27, MilA napisał(a):

Szczerze 4 razy chyba wyskoczyły mi puste linie na chacie albo jakieś cyfry z małpami. Ale w jakiej sytuacji dokładnie to nie mam pojęcia.
Albo jak wchodziłem na wierzchowca, albo jak coś z dozorcą robiłem, albo jak zakładałem zdejmowałem eq.
A wiadomo od czego jaka linia w tym pliku jest? Bo po tych znaczkach chyba koreańskich to ni cholery się nie ogarnie.
Jeszcze sprawdzę na angielskim locale, jak nie wystąpi to chyba będzie trzeba samemu od początku przetłumaczyć. :D

jak ci wykurwia koreańskie znaki to wejdz sobie do syserr/syslog z danego channel/core poszukaj LOCALE_ERROR(jakoś tak), potem wyszukaj w całym src tego stringa i bedzie wiadomo od czego to, potem tylko go z src kopiujesz do locale_string, dajesz tłumaczenie

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, _daha_0 napisał(a):

jak ci wykurwia koreańskie znaki to wejdz sobie do syserr/syslog z danego channel/core poszukaj LOCALE_ERROR(jakoś tak), potem wyszukaj w całym src tego stringa i bedzie wiadomo od czego to, potem tylko go z src kopiujesz do locale_string, dajesz tłumaczenie

A jak to jest z kolejnością w pliku? Obojętnie gdzie wstawię te kwestie byle koreańskie znaczki sie zgadzały? Czy kolejność ma znaczenie?

Opublikowano
15 godzin temu, MilA napisał(a):

A jak to jest z kolejnością w pliku? Obojętnie gdzie wstawię te kwestie byle koreańskie znaczki sie zgadzały? Czy kolejność ma znaczenie?

bez znaczenia gdzie to wsadzisz

Opublikowano
  • Autor

Okej, dzięki wielkie. Temat uważam za rozwiązany :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Konto

Nawigacja

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce.

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Wybierz Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje preferencje.
Chrome (Desktop)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje preferencje.