Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Jak zmienić drop i przetłumaczyć locale?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Cześć wszystkim

Próbuje się nauczyć zwykłych rzeczy na temat ten gry tak żeby dla samego siebie zrobić jakaś rozrywkę bądź naukę z wolnego czasu.

Używam pliki z tego postu; https://test.sharegon.pl/files/file/304-pliki-serwerowe-terenzo-upgrade-2024-c20-visual-studio-2022-freebsd-132/

Nigdzie nie mogę znaleźć plik który jest odpowiedzialny za drop przedmiotów.

Edytowałem mob_drop_item.cpp - nic
Edytowałem drop_item_group.txt - nic

Ale tez mam i drugi problem. Chce mieć polskie /locale/ w kliencie a nie hiszpańskie. Irytuje mnie na złamana czcionka, da się to jakoś naprawić?

Pomożecie? Z gory dziękuje.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Sevence napisał(a):

Drop modyfikujesz w pliku mob_drop_item.txt na serwerze w katalogu /share/locale/ -> mob_drop_item.txt. Zmiany wykonujesz podczas wyłączonego serwera włączasz i gotowe.

image.png

Serwer nie zawiera mob_drop_item.txt

drop_item_group.txt jest pusty lecz drop z mobow/metkow/bossow dropi.

w folderze drop znajduje sie to;

image.pnghnjm

gdy edytowalem podczas wylaczonego serwera, nic sie nie zmienilo poza dostawaniem extra expa. (plik mob_drop_item.cpp)

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

A to najwidoczniej są wprowadzone tam jakieś zmiany w strukturze, nie korzystałem z tych plików nie orientuje się akurat standardowo to tam gdzie napisałem. A co jest w tych plikach? bo rozszerzenie .cpp wskazuje, że to jakieś pliki źródłowe.

Z tego co czytalem to tylko polepszony terenzo ktory ma pare bug-fixow naprawione i tyle. Tak to wyglada tak samo jak od "Paszki" co widzialem na yt ale linki wygasly to myslalem ze to może zadzialac.
😐

Mob drop już naprawiony. Teraz jak naprawić ta irytująca czcionkę oraz locale, co dokładnie trzeba zmienić?

Opublikowano
Godzinę temu, robert0-99 napisał(a):

Mob drop juz naprawiony.

I w czym był problem?

Godzinę temu, robert0-99 napisał(a):

Teraz jak naprawić ta irytująca czcionkę oraz locale, co dokładnie trzeba zmienić?

Masz jakiś screen? Nie bardzo wiem co masz na myśli. Chcesz zmienić czcionkę w kliencie gry?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Sevence napisał(a):

I w czym był problem?

Masz jakiś screen? Nie bardzo wiem co masz na myśli. Chcesz zmienić czcionkę w kliencie gry?

Mob_drop_item.cpp jest jednak uzyty tylko ze musialem robic nonstop zmiany bo jakims cudem ustalanie 100/150/200 nie daje 100% dropu, ale 400 juz tak.

4 godziny temu, Sevence napisał(a):

I w czym był problem?

Przyklad; image.png

Opublikowano

,

Edytowane przez k.ja