Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Potrzebuję pomocy, porady, nauczyciela? - kompletny noob chce być technikiem

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Cześć, chciałbym nauczyć się wszystkiego, co pomoże mi postawić mój wymarzony serwer - w przyszłości.

Nigdy nie pracowałem z plikami metina, niedawno pobrałem gotowca od Paszka z tutorialu na yt, i patrząc na te wszystkie pliki nie wiem gdzie czego szukać i co jest co.

Bardzo mi zależy na tym żeby nie marnować czasu na patrzenie się na coś o czym nie mam pojęcia, tylko żeby zacząć przyswajać wiedzę.

W jaki sposób mogę się najszybciej naczyć pracy z plikami?

Czy jest ktoś kto mógłby mnie wziąć pod skrzydła żebym mógł się od tej osoby uczyć? Myślę że znalezienie nauczyciela byłoby najlepszą dla mnie opcją. - Błagam.

Czy jest jakiś sprawny gotowiec którym mogę pobrać i z góry odpalić na virtualbox żeby działał abym mógł zacząć coś kombinować?

O mnie i z czym mam doświadczenie:
Znam dość nieźle Python w tym (klasy - OOP), stawiałem discord bota który symulował kolejkę dla graczy + algorytm dobierania graczy + rankingi + discord.py

Znam dość dobrze struktury baz danych i SQL, noSQL, operacja na plikach, trochę kumam cloud & data engineering.

Proszę o pomoc, mam wrażenie że samemu się zagłębić to jak szukanie igły w stogu siana.

Bardzo mi zależy, jestem gotowy sprzedać duszę szatanu.

Opublikowano

Dużo masz w tutach od paszki jest jakiś temat co gdzie jest w plikach za co odpowiedzialne pytania kierujesz na forum bądź można podpytać na chacie i tyle.

A tak to fora def tutaj mpc turk

Opublikowano

Rzucasz się na bardzo głęboką wodę. Jest naprawdę dużo do nauki - siedzę w tym dobre 10 lat i nadal trafiają się smaczki, które odkrywam. Osobiście odradzam archaiczne poradniki paszki, a powodów dlaczego jest wiele. Wszystkiego możesz nauczyć się za darmo. Osobiście polecam metodę prób i błędów oraz pytanie osób, które chętnie dzielą się wiedzą. Fajnie, że znasz Pythona od strony obiektowej przyda się do GUI, ale tutaj potrzebna jest też znajomość C++, na którym oparta jest binka i server. Tyle ode mnie.

@theblabil zgłaszaj jako spam, czekam na punkty :*

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, KoYGeR napisał(a):

Rzucasz się na bardzo głęboką wodę. Jest naprawdę dużo do nauki - siedzę w tym dobre 10 lat i nadal trafiają się smaczki, które odkrywam. Osobiście odradzam archaiczne poradniki paszki, a powodów dlaczego jest wiele. Wszystkiego możesz nauczyć się za darmo. Osobiście polecam metodę prób i błędów oraz pytanie osób, które chętnie dzielą się wiedzą. Fajnie, że znasz Pythona od strony obiektowej przyda się do GUI, ale tutaj potrzebna jest też znajomość C++, na którym oparta jest binka i server. Tyle ode mnie.

Tak, wiem że jest potrzebny C++, planuję się go nauczyć.

Myślę że póki co będę kontynuował z tymi poradnikami paszki żeby zobaczyć jak to mniej więcej wygląda.

W jaki sposób mogę się dalej uczyć? Poradniki z forum?

Nie wiem jak wykorzystać metode prób i błędów jeśli nie mam pojęcia z czym działam ;x

Opublikowano

Tak jak @KoYGeR pisze. Siedzimy w tym już naprawdę sporo czasu, cały czas trafiają się jakieś smaczki. Jeżeli chcesz, to napisz do mnie na pw. Chętnie Ci pomogę w większości spraw.

Opublikowano
  • Autor

@wojciech74 

Próbowałem pobrać pliki martysama, stanąłem na tym że nie wiedziałem co z nimi zrobić xd

Opublikowano
W dniu 11.12.2025 o 19:37, KoYGeR napisał(a):

to nie ja Cię reportuje...

Opublikowano

psuj i naprawiaj, to jest jedyne co mogę Ci powiedzieć - tutaj jest dużo osób które są w stanie pomóc ale nie w taki sposób że zrób coś za mnie a bardziej nakieruj