Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Jak dodać wbudowany bonus silny na ogień itp.?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Będzie ktoś wiedział może jak dodać ten bonus pasywnie przykładowo do miecza by miał wbudowane np. silny na ogień, czyli to att_fire. Chodzi mi o bonusy ATT_ELEC/Fire/Ice mam je dostępne, ale nie wiem jak je dodać znalazłem tez screena z bonusami, ale nie widzę tam tych bonusów. Posiadam pliki Martysama v5.8.

image.png

image.png

Opublikowano

Chodzi o to?
obraz.png
To ustawiasz w applytype 0-5 | applyvalue 0-5

W tym wypadku silny w walce z półludźmi to jest id 17

3159	0	3159	Złodziej Dusz+9	1	3	0	3	312	1	16		360000	18750000	3190	610	0	5	1	70	0	0	7	25	17	15	0	0	0	0	0	126	194	137	-1	-1	-1	-1	-1	-1	100	3	0
Opublikowano

Znajdz sobie plik length.h (pliki serwerowe katalog common jak dobrze z glowy pamietam)
Tam bedziesz mial cos takiego

enum EApplyTypes
{...

Tam masz wszystkie bonusy, widze ze masz w bazie zmapowane zywioly wiec powinienes miec je zrobione. w tamtym enumie sobie szukasz bonusu i jego ID to te które musisz ustawić w bazie w item_proto na applytype (ID) a na applyvalue wartość jaką ma posiadać.

W tym enumie ogien to chyba byl APPLY_ENCHANT_FIRE i patrzysz jego ID i lecisz gut gut DAAALEEEEEJ i yeeees o ile sie dobrze zrozumielismy.

Opublikowano

Wnioskuję po screenie że działasz na jakichś plikach które ten bonus posiadają patrzać na twoja tabelke z attr i możliwością dodania bonusu do przedmiotu które wyslales

tak więc jeżeli korzystasz z item_proto tekstowego to"APPLY_ENCHANT_FIRE" przy bonusach w item proto i masz wbudowany silny na ogien w przedmiocie.

a jeżeli po stronie mysql to musisz sprawedzić mapowanie jakie jest w src EApplyTypes i przepisać ID odpowiadające bonusowi

Edytowane przez Sasori