Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Problem z affect oraz wyswietlaniem dmg

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Ktoś wie w jaki sposób mogę naprawić błąd wyświetlania się dmg? Tzn podczas bicia często ucina zadawany dmg czy to ze skili czy też z AA.

Drugi błąd to problem z wyświetlaniem. Nie za każdym razem widać jak np ktoś odpali aurę lub efekt wizualny trucia.

Ktoś wie jak to naprawić? Chętnie się odwdzięczę w dziengach :)

Opublikowano

Trochę mało informacji podałeś. Ucina dmg, co masz na myśli? Nie zawsze się wyświetla? Czy może cześć obrażeń ucina przy np. dużych obrażeniach? bo tak trochę brzmi jak overflow.

Co do efektów to możesz jakiś klip nagrać? Odpalasz i gaśnie? Te problemy się pojawiały cały czas czy zauważyłeś je po jakichś zmianach? Na jakich plikach bazujesz?

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Sevence napisał(a):

Trochę mało informacji podałeś. Ucina dmg, co masz na myśli? Nie zawsze się wyświetla? Czy może cześć obrażeń ucina przy np. dużych obrażeniach? bo tak trochę brzmi jak overflow.

Co do efektów to możesz jakiś klip nagrać? Odpalasz i gaśnie? Te problemy się pojawiały cały czas czy zauważyłeś je po jakichś zmianach? Na jakich plikach bazujesz?

DMG bez znaczenia po prostu czasami ucina zamiat 850 pokazuje 85 przy większych również. Zamaist np 12.000 pokazuje 1200. Co do efektów to nic nie gaśnie po prostu nie widać czy się odpaliło w affectach pokazuje, że jest, ale finalnie efekt wizualy pojawia sie za 15 sekund lub za 50 sekund. Pliki martysamy

@Dex666 jest na to jakieś rozwiązanie skoro stare jak świat?

Edytowane przez Jareek

Opublikowano
  • Programista

Nigdy nie miałem tych problemów u siebie, affecty zawsze działały w porządku, tak samo jak wyświetlanie dmg.

Błędy jakieś wyskakują?

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, Thorek napisał(a):

Nigdy nie miałem tych problemów u siebie, affecty zawsze działały w porządku, tak samo jak wyświetlanie dmg.

Błędy jakieś wyskakują?

Nic a nic. Problem jest taki, że jak robię to u siebie na kompie to all śmiga pięknie. Ale gdy już to samo konto połączy się z inne kompa np drugi koniec PL to już są problemy.

Opublikowano
  • Programista
2 minuty temu, Jareek napisał(a):

Nic a nic. Problem jest taki, że jak robię to u siebie na kompie to all śmiga pięknie. Ale gdy już to samo konto połączy się z inne kompa np drugi koniec PL to już są problemy.

Może internet? Metin ma BARDZO, BARDZO duże problemy z siecią, a te błędy które opisujesz, wskazują nieco na networking

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Thorek napisał(a):

Może internet? Metin ma BARDZO, BARDZO duże problemy z siecią, a te błędy które opisujesz, wskazują nieco na networking

Lokalnie działa w 100% po prostu 0 zastrzeżeń. Z Ziomeczkami już coś tam się wykrzacza. Błędów po syserach, syslogach 0. Sądzę, że na innych serwisach nie miałem aż takiego problemu z tym, ale może teraz to zobaczyłem gdyż mniej więcej pracuję przy tym tzn edycja skili itd. Wróciłem nawet do podstawowych ustawień i błąd z wyświetlaniem dalej występuję. Wejdę na inne serwery i się temu przyjrzę.

Powiedz mi proszę czy idzie coś z tym zrobić. Zakładając, że to wina internetu. To czy idzie to jakoś zoptymalizować?

Opublikowano
  • Programista
27 minut temu, Jareek napisał(a):

Lokalnie działa w 100% po prostu 0 zastrzeżeń. Z Ziomeczkami już coś tam się wykrzacza. Błędów po syserach, syslogach 0. Sądzę, że na innych serwisach nie miałem aż takiego problemu z tym, ale może teraz to zobaczyłem gdyż mniej więcej pracuję przy tym tzn edycja skili itd. Wróciłem nawet do podstawowych ustawień i błąd z wyświetlaniem dalej występuję. Wejdę na inne serwery i się temu przyjrzę.

Powiedz mi proszę czy idzie coś z tym zrobić. Zakładając, że to wina internetu. To czy idzie to jakoś zoptymalizować?

A na jakim hostingu macie serwer

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Thorek napisał(a):

A na jakim hostingu macie serwer

ovh z jakiejs promki i wywolal kilka problemow wczesniej może dlatego? Jaką maszynę byś polecił aby to zweryfikować na 100%?

Opublikowano

@Jareek mozesz vpsa gdzies znalezc z opcja kupna systemu freebsd i przerzucic tam wszystko, ale mega duzo pierdolenia z wszystkimi pakietami bedziesz mial, może tez wina lezec gdzies w blednych enkryptach pomiedzy klientem a serwerem, rzeczy może byc tyle ile kotow w studni u babć naszych za czasu plru 😞

Opublikowano
  • Programista
9 minut temu, Jareek napisał(a):

ovh z jakiejs promki i wywolal kilka problemow wczesniej może dlatego? Jaką maszynę byś polecił aby to zweryfikować na 100%?

Nooo z ovh to zależy jak trafisz, miałem kilka maszyn z tych promek i czasem trafiały się srogie muły.
Polecam sprawdzić łącze, przesył danych i tak dalej