Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Czy powinniśmy wyłączyć powiadomienia na czacie? Decyzja należy do Was

Nieaktywny

Czy powiadomienie na czacie powinny zniknąć? 22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy powiadomienie na czacie powinny zniknąć?

• Zdecydowanie, nie chcę więcej spamu
      36%
      8
    • Zostawcie tylko dla nowych tematów
      45%
      10
    • Nic nie zmieniajcie jest dobrze
      18%
      4

Ankieta została zamknięta

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Dobry wieczór,

Chcemy, nieustannie próbujemy ulepszać Sharegon dla Was, aby korzystanie z niego było jak najwygodniejsze, dlatego oddajemy w Wasze ręce decyzję dotyczącą powiadomień na czacie.

Obecnie system automatycznie powiada o nowych tematach w obrębie forum i strefy oraz o nowo założonych kontach. Zauważyliśmy są dni w którym np. pojawia się znaczna ilość nowych kont, co zaburza nieco komunikację na czacie. W zasadzie to nowe konta są widoczne w statystykach na dole forum, a najnowsze tematy są wyświetlane w aplikacji i wersji dekstopowej na samej górze forum więc i tak nic was nie ominie. Temat był wielokrotnie poruszany na czacie i w mojej ocenie czat powinien zostać czatem i służyć głownie do luźnych komunikacji.

Z poważaniem,

Administracja Sharegon.pl

Opublikowano

Info o nowych tematach jest git sam zawsze klikam jak sie pojawia ale info o uzytkownikach do wyjebania bo nie ma to jakiegokolwiek sensu co kogo to obchodzi ze jakis bot sie pojawil

Opublikowano
  • Autor
Teraz, ouiai napisał(a):

Info o nowych tematach jest git sam zawsze klikam jak sie pojawia ale info o uzytkownikach do wyjebania bo nie ma to jakiegokolwiek sensu co kogo to obchodzi ze jakis bot sie pojawil

W sumie to może nawet być przydatne, ale w sumie na głównym widoku jest lista najnowszych tematów z tym że ona zaktualizuje się dopiero po odświeżeniu. Myślę w sumie czy moglibyśmy to przerobić i dodawać w nim tematy w czasie rzeczywistym bez ręcznego odświeżania.

Opublikowano

Nowo założone konta z czatu najlepiej wywalić a do nowych tematów dodać auto odświeżanie i też wywalić z czatu.
Obie z w/w rzeczy są na czacie zbędne :) Czat ma służyć do dyskusji a nie do spamu że dołączyło nowych 15 kont nagle.

Ewentualnie zrobić jakiś osobny blok na takie informacje jak dołączanie nowych użytkowników.

Opublikowano

Dla mnie dobrze jest jak jest, chyba że miało by przybyć userów to wtedy by to było irytujące. Na chwile obecną gdzie założy konto 1-10 osób nie robi to różnicy, to i tak jest rzadkością na chwile obecną.

Różnica by była gdyby jednak ten chat był zapchany tymi wiadomościami o nowych userach, a tak wyświetli się raz na parę godzin ktoś nowy, co za różnica. Jedną wiadomość w dół scroolnąć - no problem. Czytelność jest, a chociaż widać że ktoś nowy się interesuje tą tematyką forum, dlatego zakłada konto. No to tylko moja opinia, według mnie może to być, bądź nie za dużo to nie zmieni, spamu wielkiego nie ma. ;)

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, masteresco napisał(a):

Dla mnie dobrze jest jak jest, chyba że miało by przybyć userów to wtedy by to było irytujące. Na chwile obecną gdzie założy konto 1-10 osób nie robi to różnicy, to i tak jest rzadkością na chwile obecną.

Różnica by była gdyby jednak ten chat był zapchany tymi wiadomościami o nowych userach, a tak wyświetli się raz na parę godzin ktoś nowy, co za różnica. Jedną wiadomość w dół scroolnąć - no problem. Czytelność jest, a chociaż widać że ktoś nowy się interesuje tą tematyką forum, dlatego zakłada konto. No to tylko moja opinia, według mnie może to być, bądź nie za dużo to nie zmieni, spamu wielkiego nie ma. ;)

Moim zdaniem to nieco zaburza przepływ komunikacji gdy piszecie na jakiś temat przykładowo co kilka minut jakaś wiadomość wleci to trochę słabo przeglądać wcześniejsze wiadomości gdy wleci ci nagle kilka/kilkanaście powiadomień jak przykładowo tu: ale no stąd to głosowanie.

image.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Sevence napisał(a):

Moim zdaniem to nieco zaburza przepływ komunikacji gdy piszecie na jakiś temat przykładowo co kilka minut jakaś wiadomość wleci to trochę słabo przeglądać wcześniejsze wiadomości gdy wleci ci nagle kilka/kilkanaście powiadomień jak przykładowo tu: ale no stąd to głosowanie.

image.png

No tak tylko patrząc to na chacie przez te 2,5h zero wiadomości więc jakoś szczególnie tego nie zaburza, to jest tylko moje zdanie. Usuniecie te powiadomienia to nie widzę problemu, zostaną to tak samo. Decyzja większości wygra, mi osobiście jest to akurat obojętne. Jak usuniecie będzie także dobrze, przejrzysty czat, teraz jest dobrze bo widać aktywność - są + oraz - każdej wybranej opcji więc pozostaje oczekiwać na decyzje większości. ;) Forum i tak jest jednym z bardziej przystępnych obecnie, niby nie duży ruch, a większość pomoc uzyskuje pomimo nie wielkiej aktywności, także większość wygra i będzie to szło w dobrą stronę. Forum fajnie wygląda oraz ma innowacyjne rozwiązania, więc będę i tak tutaj zaglądał nawet pomimo tego, że coś będzie nie po mojej myśli.

Pozdrawiam. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Konto

Nawigacja

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce.

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Wybierz Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje preferencje.
Chrome (Desktop)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje preferencje.