Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Jak uruchomić serwer Ameria na maszynce z Arezzo?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

próbuje odpalic serwer Ameria i z komentarzy doczytałem ze przez maszynke Azerro da sie odpalic, może ktos mi podpowie co dalej bo bardzo nowy jestem w te klocki

Zrzut ekranu 2025-11-13 162149.png

Opublikowano

Jest tyle poradników na necie gdzie wystarczy tylko kopiować komendy, do tego jest chat gpt, ale ludzie dalej nie potrafią gotowca odpalić. Nasze społeczeństwo z każdym rokiem jest coraz bardziej ułomne

Opublikowano
  • Autor

@Kamil506 Nieładnie nazywać ludzi „ułomnymi” tylko dlatego, że nie potrafią czegoś uruchomić. Nie każdy ma takie samo doświadczenie techniczne, a poradniki z internetu często są nieaktualne, niepełne albo napisane pod konkretną konfigurację, która nie zawsze działa u innych.

Poza tym nawet ChatGPT potrafi czasem wprowadzić w błąd lub podać nieodpowiednie komendy , sam próbowałem coś zrobić i też utknąłem mimo, że korzystałem z kilku źródeł. To nie kwestia braku umiejętności, tylko tego, że techniczne rzeczy potrafią być naprawdę złożone.

Opublikowano
Godzinę temu, Kamil506 napisał(a):

Jest tyle poradników na necie gdzie wystarczy tylko kopiować komendy, do tego jest chat gpt, ale ludzie dalej nie potrafią gotowca odpalić. Nasze społeczeństwo z każdym rokiem jest coraz bardziej ułomne

Bez elementarnej wiedzy nie będzie wiedział nawet o co zapytać. Zamiast pierdolić głupoty, spróbuj pomóc.

Opublikowano
  • pobierasz maszyne arezzo

• wrzucasz pliki/src ameria

• kompilujesz src

• robisz symilinki do db/game lub po prostu kopiujesz gdzie trzeba

• odpalasz serwer, jeśli podstawka to martysama, to masz tam coś takiego jak Admin_panel.py - odpalasz python admin_panel.py - wybierasz w 1 kolejnosci generowanie gen_settings.py - wpisujesz swoje IP i dane do MYSQL, następnie questy,na sam koniec odpalasz serwer, o ile mnie pamiec nie myli, wpisujesz 1 i eneter

Opublikowano
1 godzinę temu, asteczek429 napisał(a):

Bez elementarnej wiedzy nie będzie wiedział nawet o co zapytać. Zamiast pierdolić głupoty, spróbuj pomóc.

Jestem innego zdania. W internecie jest masa poradników i polskich i zagranicznych. Do tego przy prawie każdych plikach serwerowych masz specyfikacje sprzętu jaki musisz posiadać, dodatkowo jest chat gpt który z chęcią pomoże wyjaśnić dlaczego nie zainstalujesz mysql 5.6 na najnowszym freebsd z pkg. Wiec uważam ze to naprawdę ludzie są albo leniwi albo nie wiem jak ich określić

Opublikowano
21 godzin temu, Kamil506 napisał(a):

Jestem innego zdania. W internecie jest masa poradników i polskich i zagranicznych. Do tego przy prawie każdych plikach serwerowych masz specyfikacje sprzętu jaki musisz posiadać, dodatkowo jest chat gpt który z chęcią pomoże wyjaśnić dlaczego nie zainstalujesz mysql 5.6 na najnowszym freebsd z pkg. Wiec uważam ze to naprawdę ludzie są albo leniwi albo nie wiem jak ich określić

Ludzie z roku na rok coraz mniej myślą i coraz częściej idą na łatwiznę...

Opublikowano
55 minut temu, Gargamel napisał(a):

@Kamil506 na co komu 5.6 jak jest MariaDB :P

No ma problem z odpaleniem gotowców przedwojennych. Wiec zapewnię wszzedzie tam jest mysql 5.6 które jest niewspierane. Jeżeli nie potrafi odpalić gotowca to tym bardziej nie będzie potrafić przerobić src pod Mariedb

Nie załapałeś aluzji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Konto

Nawigacja

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce.

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Wybierz Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje preferencje.
Chrome (Desktop)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje preferencje.