Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

RenderTarget powoduje crash klienta gry po dodaniu kodu od sklepów offline

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Cześć, od jakiegoś czasu borykam się z problemem RenderTargetu. Mam parę systemów które go obsługują. Problem polega na tym, że po dodaniu kodu do binki od sklepów offline. Sprawdziłem dwa razy, nie ma nic wspólnego z renderem, tylko dekoracje na osobny affect z ścieżką

W momencie kiedy binka jest skompilowana z definicją OfflineShop całkowicie crashuje mi klienta po odpaleniu jakiegokolwiek okna z renderem. Jest to randomowe raz zadziała, raz nie. Jak Binka ma wyłączoną definicję nic się nie dzieje, wszystko działa prawidłowo. Nie jest to wina pythona, debug nic nie pokazuje, syserr pusty. Dodawałem logi do każdego możliwego miejsca gdzie jest Render i nadal zero odpowiedzi na mój problem. Czy dekoracje mogą mieć z tym coś wspólnego?

Opublikowano

Odpal przez visual studio w debug, w momencie crasha, na dole w logu masz wszystko co potrzebne łącznie z otworzeniem części kodu w której występuje błąd

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Sevence napisał(a):

A coś więcej jakich rozwiązań używasz? Jaki system rendertargetu? Sklepy jakieś customowe? Jak włączysz klienta w trybie debugowania dołączysz proces podczas rozłączenia będziesz mieć stack trace wrzuć go tu to będzie kluczowe.

8 godzin temu, wojciech74 napisał(a):

Odpal przez visual studio w debug, w momencie crasha, na dole w logu masz wszystko co potrzebne łącznie z otworzeniem części kodu w której występuje błąd

W logach pokazuje tylko kod błędu ntpdl.dll 0000374. Nic mnie nie naprowadza.

Opublikowano
Teraz, Mizuki napisał(a):

w logach pokazuje tylko kod błędu ntpdl.dll 0000374. Nic mnie nie naprowadza

To coś źle zrobiłeś, sprawdź sobie te ustawienia do debugowania.

Ewentualnie:

how-to-mt2-general/how-to-manually-debug-crashes-with-vs at master · martysama0134/how-to-mt2-general · GitHub

Powinieneś zobaczyć stos wywołań w i punkt przerwania.

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, Sevence napisał(a):

To coś źle zrobiłeś, sprawdź sobie te ustawienia do debugowania.

Ewentualnie:

how-to-mt2-general/how-to-manually-debug-crashes-with-vs at master · martysama0134/how-to-mt2-general · GitHub

Powinieneś zobaczyć stos wywołań w i punkt przerwania

Gyazo
No image preview

Gyazo

Tyle

Edytowane przez Mizuki

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, Sevence napisał(a):

Nadal nie masz powiazania z kodem źródłowym. To co wyżej ci wysłałem następnie pełną rekompilację źródła w trybie debug i wtedy dołącz proces i powinno ci wywalić stack trace z kodem źródłowym i dokładnymi liniami przerwania.

Klasyka gatunku, pozostało szukać

void CResource::Load()
{
	if (me_state != STATE_EMPTY)
		return;

const char * c_szFileName = GetFileName();

DWORD		dwStart = ELTimer_GetMSec();
	CMappedFile	file;
	LPCVOID		fileData;

Tracenf("Load %s", c_szFileName);

if (CEterPackManager::Instance().Get(file, c_szFileName, &fileData))
	{
		m_dwLoadCostMiliiSecond = ELTimer_GetMSec() - dwStart;
		Tracef("CResource::Load %s (%d bytes) in %d ms\n", c_szFileName, file.Size(), m_dwLoadCostMiliiSecond);

if (OnLoad(file.Size(), fileData))
		{
			me_state = STATE_EXIST;
		}
		else
		{
			Tracef("CResource::Load Error %s\n", c_szFileName);
			me_state = STATE_ERROR;
			return;
		}
	}
	else
	{
		if (OnLoad(0, NULL))
			me_state = STATE_EXIST;
		else
		{
			Tracef("CResource::Load file not exist %s\n", c_szFileName);
			me_state = STATE_ERROR;
		}
	}
}
Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, ouiai napisał(a):

Jakich sklepów offline używasz? I na jakich plikach śmigasz?

Źródło i same pliki custom. Sklepy Dracarysa V5 kupione, ale jak porównywałem z wyciekiem v2 to praktycznie ten sam kod w bince Nie mam pojęcia skąd ten crash, wystarczy wyłączyć definicję shopa i wszystko śmiga. Tutaj jest trochę mądrych głów, a każdemu się zdarzają problemy nie do rozwiązania dopóki osoba z boku nie spojrzy.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Sevence napisał(a):

I na czym konkretnie masz punkt przerwania pokaż ten stos ostatnich wywołań...

13 godzin temu, Sevence napisał(a):

I na czym konkretnie masz punkt przerwania pokaż ten stos ostatnich wywołań.

Jak chcesz otrzymać pomoc w rozwiązaniu problemu to musisz współpracować i podesłać więcej informacji. @Mizuki

Render Target SelectModel, jak dodałem kawałek kodu żeby nie crashowalo gdy wywoła jakiś dziwny index to przeniosło mnie do błędu niby z granny. Są to błędy z dupy, bo wystarczy wyłączyć definicję shopów i wszystko wraca do normy

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

To podrzuć screena z punktu przerwania żeby można było przeanalizować co się dokładnie dzieje. Co to za system ten render target z deva możesz linka dać, czy coś żebym mógł zerknąć bez tego będzie ciężko.

Jasne, jutro podrzucę. Render od Volvoxa, sklepy kupione za prawie 10k więc średnio żebym kod zapodał

Opublikowano
1 minutę temu, Mizuki napisał(a):

Jasne, jutro podrzucę. Render od Volvoxa, sklepy kupione za prawie 10k więc średnio żebym kod zapodał

Nie chodziło mi o sklepy, a o render target, ale skoro Volvoxa to jutro sobie przejrzę. Tylko punkt przerwania jutro podrzuć ze stosem wywołań to będzie przydatne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Konto

Nawigacja

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce.

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Wybierz Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje preferencje.
Chrome (Desktop)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje preferencje.