Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Gdzie usunąć bronie/mikstury z dropu?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Witam gdzie usunąć drop z m1 i m2 np. te mikstury i inne pierdoły za wbicie lvl i za zabicie potworów bo w mob_drop_item.txt mam usunięte wszystko a nadal ten syf leci.

Z tego co pamiętam to potki się usuwało w jakimś pliku cpp.

Rozwiązane przez kolo

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

W źródle gry, dokładnie w pliku char.cpp wyszukaj AutoGiveItem(27001, 2); tam będziesz mieć warunek, który przydziela czerwone mikstury po awansowaniu. Co do broni to masz na myśli te na start gry? Zwykle są one przydzielane poprzez questa nazywa się give_basic_item.lua w /share/locale/.../quest/

A jeśli Ci chodzi o przedmioty bezpośrednio w dropie typu czerwone mikstury, niebieskie, bodzie, księgi poli etc. to common_drop_item.txt

Opublikowano
  • Autor

dzięki

chodzi mi o ten syf w mob_drop_item.txt mam pokasowane wszystko a wikipedia mi ten syf pokazuje myślałem że wikipedia zepsuta jest ale widzę że ten syf serio leci to w common_drop_item.txt to jest?

dadsdad.png

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

Dobra, usunąłem wszystko z common_drop_item.txt i z char.cpp usunąłem

if (GetLevel() <= 10)
	AutoGiveItem(27001, 2);
else if (GetLevel() <= 30)
	AutoGiveItem(27002, 2);
else
{
	AutoGiveItem(27002, 2);
	// AutoGiveItem(27003, 2);
}

Dzięki, a jeszcze zapytam cię żeby nie robi kolejnego tematu kojarzysz może w którym pliku .cpp było to "Mount" bo chciałbym zmienić na "Wierzchowiec" kiedyś na starym src to robiłem, ale nie pamiętam, czy w cliencie czy w source serwera chodzi o zmianę nazwy tego:

mount.png

Szukałem w game >> chorse itp. i nie mogę znaleźć.

Opublikowano
1 minutę temu, kolo napisał(a):

dzięki a jeszcze zapytam cię żeby nie robic kolejnego tematu kojarzysz może w którym pliku .cpp było to "Mount" bo chciałbym zmienić na "Wierzchowiec" kiedyś na starym src to robiłem ale nie pamiętam czy w cliencie czy w source serwera chodzi o zmianę nazwy tego:

Akurat, tworzenie nowych wątków jest jak najbardziej na plus, najlepiej w 1 wątku poruszać 1 temat wtedy mamy porządek i łatwiej inni znajdą rozwiązanie. Odpowiadając, korzystasz z jakiegoś niestandardowego systemu w którym wierzchowiec podąża za postacią z tego co widzę i ciężko stwierdzić. Możesz sobie zrzucić źródło gry na kompa, otworzyć notepad++ -> ctr + f -> i wyszukaj sobie mount ścieżkę do tego katalogu i zaznacz szukaj w podkatalogach i ci przeszuka.

Opublikowano
  • Autor

hmm to można tak zrobić że nie odpalać konkretnego pliku i zaznaczyć wszystkie .cpp pliki i wyszuka?

o kurde znalazłem, nie wiedziałem, a tyle lat używam notepad++ w pliku mount_system.cpp znalazło.

Dobra dzięki ziomek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Konto

Nawigacja

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce.

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Wybierz Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje preferencje.
Chrome (Desktop)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje preferencje.