Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Czy kopiowanie globala na privy ma sens?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Siema. W przerwie na kawę dopadła mnie mała refleksja i wir nurtujących mnie pytań i rozmyśleń :D

Z racji tego, że wiele osób na forum było / są aktywnymi graczami oraz mniej lub bardziej udzielają się w tym uniwersum, chociażby przez tworzenie serwerów, chciałbym zadać Wam pytanie / pytania.

W świecie metina wiele się zmieniło... sądząc po odpływie graczy, napływie botów, w tym także legalnych autołowów - na gorsze...

Czy uważacie, że dodawanie na prywatne serwery systemów/rzeczy, które uwaliły ten wspaniały i klimatyczny świat ma sens?
Mam tu na myśli: , poziomy czempiona, talizmany, relikty, najemnicy w/w autołowy i inne cuda, psujące frajdę i ekonomię, typu bronie na 75, drop pereł, małż, itd, no wiecie o co chodzi :D

Dodawanie jakiś dziwnych bonusów typu Wola SungMa itp.

Nie ukrywam, po wielu latach przerwy od globala, nie mam pojęcia co tam trzeba robić, można robić... Nawet nie wiem jak wejść na mapę handlową...

Opublikowano

Nie, nie ma sensu. Niektóre rozwiązania są po prostu na wagę złota, ale te które wymieniłeś + cała masa innych służy temu aby robić pengo w isie i nic więcej.

Opublikowano

A teraz zastanówmy się, ile z tych rozwiązań tak naprawdę zostało zainicjowanych i wprowadzonych przez privy, a ile było podpierdolona lub inspirowana rozwiązaniami z oficjalnego Metka. Na globalnym zostanie wprowadzony jakiś ciekawy system to zaraz prywatne serwery szukają odwzorowanego rozwiązania patrz tu na np. system petów domowych, system szarf, battle pas no jest tego sporo.

Jedynym systemem który był zapoczątkowany przez privy takim co później wszedł na globala to sklepy offline, ale to nie jest coś co twórcy wymyślili, tak naprawdę każdy gracz tego oczekiwał od samego początku, bo wystawianie sklepu z włączonym kompem to był dramat, ale klimat swój miało. Myślę, że nie wprowadzili tego ze względu na problemy optymalizacyjny infrastruktura Metina to w większości przestarzały kod. Nawet po wprowadzeniu te sklepy postanowili wprowadzić do ItemShop'u wiadomo, raz żeby zarobić, a dwa myślę że ze względu na wydajność serwerów. Pamiętam chwilę po wprowadzeniu na mapie handlowej z dobrym sprzętem miałem takie lagi że szok - nie wiem jak to teraz wygląda.