Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Jak wyglądały misje Biologa przed dodaniem Wieży Demonów?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Czy ktoś pamięta, jak wyglądały misje Biologa w pierwszych wersjach Metina2, zanim do gry wprowadzono Wieżę Demonów?

Każdy wie, że DT było pierwszym dungeonem z krwi i kości w grze Metin2, ale mało kto wie, że nie była w grze od samego początku!

DT wprowadzono do gry 14 kwietnia 2008 roku, a polską wersje metina odpalono 14 lipca 2007 roku. Prawie rok polskiej wersji bez DT, a ogólnie 3 lata jeśli chodzi o rynek poza Polske.

Zastanawiam się, czy istniały wtedy jakieś inne rodzaje zadań typu biolog, bo jak każdy wie biolog na 50lvl wymaga od nas oddania pamiątek po demonie. No ale.. wcześniej nie było jak tego dropnąć.

Więc nurtuje mnie pytanie:

Jak dokładnie działał Biolog w tym pierwszym roku gry, zanim DT zostało dodane w kwietniu 2008 roku? Czy nagrody albo wymagane przedmioty różniły się od tych późniejszych? Czy w ogóle ten quest nie istniał?

Chętnie poczytam wspomnienia osób, które grały w tamtym okresie. Sam byłem za młody, żeby to pamiętać. Ba, żeby do tego etapu dotrzeć :)

biolog.jpg

Opublikowano

W sumie ciekawe pytanie, ja w tamtych czasach wbijalem 30 lvl przez bite miesiace i dropilem fms w mnisiej +7 zeby spalic go potem u kowala

Opublikowano

Ale nawijke zapodałeś...

Zanim ktoś dobił ten 50 lvl, to wpadli na pomysł żeby dodać miejsce gdzie owe przedmioty będą dropić :D

Opublikowano

i co nikt nie wie??? halo!

A dobra juz widze wątek Pan otworzył też na redajcie jakby kogoś to interesowało to wyszlo ze DT bylo od samego początku metina tylko bez ripera (do 5 pietra niby), dopiero pozniej rozbudowali dt więc zagadka rozwiązana :PPP

Tu flm w spektakularnej jakości sprzed ponad 18lat ( 2007 rok) jak walą dt
https://www.youtube.com/watch?v=wscbROUcWBk

Edytowane przez ouiai

Opublikowano

Co? To skąd tą informację on wziął info że dt dodali w 2008 @atk

Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.10.2025 o 21:15, Veron napisał(a):

Co? To skąd tą informację on wziął info że dt dodali w 2008 @atk

A o stąd
https://pl-wiki.metin2.gameforge.com/index.php/Aktualizacja_14.04.2008
ale bez wyjaśnienia co do tego, że wcześniej było DT, ale tylko do kowala tak jak @ouiai napisał

Czyli temat biologa jest wyczerpany. Wszyscy już wiemy, że dalsza część Wieży Demonów z reaperem została dodana 14 kwietnia 2008 roku, ale do tego czasu istniała ta mapa jedynie do poziomu kowala, gdzie można było wydropić przedmioty potrzebne do biologa. Temat i zagwozdka zarazem rozwiązana. Nie wchodziłem parę dni i nie widziałem odpowiedzi 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Konto

Nawigacja

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce.

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Wybierz Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje preferencje.
Chrome (Desktop)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje preferencje.