Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Jak sądzicie, czy administracja prywatnego serwera Metin2 może grać na własnych postaciach?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Cześć,

Jak wiadomo, często administratorzy prywatnych serwerów mają własne postacie na swoich serwerach. Co o tym myślicie, nie widzicie w tym nic złego?

W mojej ocenie to dość kontrowersyjna i ryzykowna zabawa. Nawet początkowo możesz założyć, że będzie normalnie grać bez 'wspomagaczy', ale przyjdzie dzień, że ci się znudzi i wspomożesz się różnymi dopalaczami. Już nie mówię o ItemShopie, ale wygenerowanymi yangami, przedmiotami które już negatywnie wpłyną na rynek. Gdybym sam zakładał prywatnych serwer to wychodzę z założenia, że jako admin nie powinienem grać na serwerze który stworzyłem i doskonale znam bo już na starcie mam przewagę. Znając procenty dropów, wszystkie niuanse techniczne. Załóżmy że się wciągniesz w grę ktoś ci najebie jakaś gildia i wejdą ci na ego i będziesz chciał się odegrać popełnisz błędy i wszystko może wyjść. Jak nie przemyślisz tego to gracze szybko wychwycą, że nagle z dupy pojawiła się 'wykokszona' postać na serwerze i coś tu nie gra. ;p

Patrząc w innej perspektywy możesz chcieć się wtopić w tłum i grać sobie, ale nie dla samej gry, a bardziej żeby wykrywać co w trawie piszczy. Będąc wśród graczy możesz łatwo wybadać jakie są problemy, czy jakieś inne smaczki. Mimo to nadal to dla mnie nie do pomyślenia. I na swoim serwerze zakazał bym gry swoimi postaciami administracji, która ma większe dostępy. Znamy przecież przykłady gdzie Admin nawet tworzył czy dołączał do Gildii to już totalna porażka... Dla mnie to od razu brak zaufania do takiego serwera.

Mamy tu zarówno twórców, jak i graczy, więc jestem ciekaw Waszego zdania.

Czy według Was administrator prywatnego serwera może grać na swoim projekcie?

Opublikowano

Ja tam nie widze zadnego problemu aby tworca, admin czy inny gostek z zarzadu serwera sobie gral. Imo ta rozgrywka powinna pozostac jednak jako solo gracz tak czy siak no bo jednak gildia z GM to troche smieszna sprawa bo nawet jesli nie dostana sm, itemkow itp itd to moga dostac pewne informacje jakies które moga im dac jakis ewentualny egde nad konkurencja

Opublikowano

Grać sobie może, nie ma problemu byleby nie robił dziwnych akcji z EQ z NAVI (Mexilia/Xenox od Paniny) i rozdawania go graczom, no chyba że jest to serwer totalnie 4fun i każdy może sobie w kreatorze stworzyć (Ś.P. Twix/Dope), wtedy spoko

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, patryk12d napisał(a):

Grać sobie może, nie ma problemu byleby nie robił dziwnych akcji z EQ z NAVI (Mexilia/Xenox od Paniny) i rozdawania go graczom, no chyba że jest to serwer totalnie 4fun i każdy może sobie w kreatorze stworzyć (Ś.P. Twix/Dope), wtedy spoko

Tutaj granica jest dość cienka. Mam wrażenie, że gdyby gracze zauważyli, że admin gra to łatwo mogliby sobie dopowiedzieć resztę. Sam fakt, że admin uczestniczy w grze może budzić podejrzenia... aaa na pewno sobie dodał EQ z navi. To z kolei rodzi wiele domysłów, a jeśli gracze to podchwycą to może być rip dla serwera.

Opublikowano

oczywiscie ze powinna grac, grasz na swoim serwerze wiesz czego brakuje na rynku, co gracze chca, od razu balans widzisz co nerfic co buffowac etc

Opublikowano

Obowiązkowo! Tylko bez gildi i flirtów bo już był taki jeden co dupeczom pety rozdawał na serwerze z motywem piratów

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może, tylko musi wstawać rano. Na tym polega odpowiedzialność. ;)