Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Oficjalne Wysłanie Zgłoszeń Bota

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Widziałem to rozwiązanie właśnie jak wchodziło w którymś z ostatnich patch na oficjalnym. Zastanawiam się jak wygląda perspektywa administratora, gdzie lądują te zgłoszenia?

Ok już zerknąłem po prostu zapis do nowej tabelki ze zgłoszeniami więc trzeba sobie dorobić obsługę w jakimś ACP. ;p

Opublikowano

W sumie ciekawe, zamontuje sobie to zaraz bo mialem robic cos podobnego a tak to moge sobie gratis zapozyczyc i przerobic

Opublikowano
29 minut temu, Sevence napisał(a):

Widziałem to rozwiązanie właśnie jak wchodziło w którymś z ostatnich patch na oficjalnym. Zastanawiam się jak wygląda perspektywa administratora, gdzie lądują te zgłoszenia?

Ok już zerknąłem po prostu zapis do nowej tabelki ze zgłoszeniami więc trzeba sobie dorobić obsługę w jakimś ACP. ;p

Nie wiem jak oficjalny system, ale ja mam takie coś(to od strony admina, gracz ma tylko głowny panel, zgłoś problem, lista ticketów) syf, ale działa xD

image.png

image.png

image.png

image.png

Opublikowano
3 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

Ciekawe jak to się ma do zgłoszeń np. 1 gracza przez 100 osób...

No zamysł trochę do dupy. Żadnych dowodów czy coś, każdy może zgłosić każdego tak naprawdę bez powodu. Jak by do tego dorobić upload zdjęcia czy krótkiego video, wtedy by to miało jakiś sens

Opublikowano

Myślę że założenie było takie, aby dostarczyć graczom skrót bezpośrednio w grze do reportowania gracza. Większość gdy zobaczy cheatera przejdzie obojętnie wiedząc że trzeba nagrać klip, opisać bla bla a tak klik klik i admin musi zweryfikować. Zawsze możesz popatrzeć na ilość zgłoszeń im więcej jakiś gracz ma tym większa szansa że coś faktycznie jest nie tak. Podobnie to w sumie w lidze legend działa.

Opublikowano
  • Programista

Można tym zafloodować bazę danych. Myślę, że nawet tak bardzo, że mysql_fetch_row wywoła ogromnego laga na serwerze.

Opublikowano
8 godzin temu, Thorek napisał(a):

Można tym zafloodować bazę danych. Myślę, że nawet tak bardzo, że mysql_fetch_row wywoła ogromnego laga na serwerze.

Ale wiesz że jednocześnie można zrobić odpowiednie zabezpieczenia, żeby tego uniknąć?

Opublikowano
9 godzin temu, theblabil napisał(a):

Ale wiesz że jednocześnie można zrobić odpowiednie zabezpieczenia, żeby tego uniknąć?

To tak jakby zabezpieczać gówno przed muchami, można ale po co? Jak chcesz to dobrze zrobić to robisz adekwatny container w db, komunikacje GD-DG, i cachujesz to w nim dumpując co np. 10 min nową zawartość do bazy i rozwijasz to dalej jakieś nie wiem flagi statusu albo ilości reportów na danego gracza żeby nadać priorytet, możliwość reportowania tylko raz tej samej os co tam się chce, wtedy może to by miało racje bytu

A co do kodu to widać, że jakiś turas zamiast kebab to zakręcił prompta w chatgpt nie bardzo rozumiejąc co robi

ACMD(do_report_user)
{
	char arg1[256], arg2[256];

two_arguments(argument, arg1, sizeof(arg1), arg2, sizeof(arg2));

if (!*arg1 || !*arg2)
		return;

const std::string& targetName = arg1;
	const std::string& reportType = arg2;

LogManager::Instance().ReportUserLog(
		ch->GetPlayerID(),
		ch->GetName(),
		ch->GetDesc()->GetHostName(),
		targetName.c_str(),
		reportType.c_str()
	);
}
Opublikowano
  • Programista
10 godzin temu, theblabil napisał(a):

Myślę, że tworząc taki wątek:

obraz.png

Mógłbyś mieć z tym spory problem.

Opublikowano
34 minuty temu, Thorek napisał(a):

Myślę, że tworząc taki wątek:

obraz.png

mógłbyś mieć z tym spory problem.

Myślę że z takim kilkuletnim doświadczeniem i tak słabym portfolio, na pewno się przejmę twoim pstryczkiem w nos

image.png

Opublikowano
  • Programista
36 minut temu, theblabil napisał(a):

Myślę że z takim kilkuletnim doświadczeniem i tak słabym portfolio, na pewno się przejmę twoim pstryczkiem w nos

image.png

I jak tam, co ciekawego wyczytałeś?