Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Jakie pliki serwerowe wybrać?

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Witam serdecznie,

Chciałbym rozpocząć budowę serwera, natomiast nie wiem od jakich plików zacząć.

Zależy mi na czystych plikach, systemy mogą być, ale nie muszą.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Rozwiązane przez Sevence

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za odpowiedzi,

Z mojego researchu "MartySama" chyba pisana jest w języku tureckim, z tego co zauważyłem na screenach, jeżeli nie, czy jest wersja angielskojęzyczna?

Mam programistę, niestety scenę Metina ominął szerokim łukiem, dlatego sam muszę wyszukać podstawkę pod projekt.

Chodzi głównie o przejrzystość plików.

Opublikowano
6 minut temu, wuczkijcs napisał(a):

Dziękuje za odpowiedzi,

Z mojego researchu "MartySama" chyba pisana jest w języku tureckim, z tego co zauważyłem na screenach, jeżeli nie, czy jest wersja angielskojęzyczna?

Mam programistę, niestety scenę Metina ominął szerokim łukiem, dlatego sam muszę wyszukać podstawkę pod projekt.

Chodzi głównie o przejrzystość plików.

Jednym z najbardziej stabilnych plików odbugowanych jest właśnie matysama jest we wszystkich językach które są na oficjalnym serwerze ponieważ on bazuje na kliencie z oficjalnego serwera. Znajdziesz pewnie nawet tu na forum jedną z nowszych wersji tych plików. Weź pod uwagę to że one mają wprowadzone sporo zmian (sporo przepisanego kodu) więc jeśli jesteś z tych niewtajemniczonych i będzie bazował na systemach kupionych od zewnętrznych programistów lub dodawane z paczek z for to możesz napotykać problemy.

Opublikowano
  • Autor

Nie będziemy bazować na gotowcach, chcemy wszystko od zera pisać, wnioskuję, że MatySama będzie najlepszym rozwiązaniem w naszym przypadku?

Jeżeli tak, czy mógłbym jeszcze prosić Was o poinstruowanie jaką wersję wybrać? Trochę ich jest, a mój wybór będzie losowy niestety.

Opublikowano
  • Rozwiązanie
4 minuty temu, wuczkijcs napisał(a):

Nie będziemy bazować na gotowcach, chcemy wszystko od zera pisać, wnioskuję, że MatySama będzie najlepszym rozwiązaniem w naszym przypadku?

Jeżeli tak, czy mógłbym jeszcze prosić Was o poinstruowanie jaką wersję wybrać? Trochę ich jest, a mój wybór będzie losowy niestety.

Najlepiej skontaktować się z nim bezpośrednio i kupić najnowszą wersję. To czyste bazowe pliki serwerowe ze źródłem. Mają zaimplementowane kilka systemów głównie z globalnego serwera np. szarfy, lykan, ale możesz to w bardzo prosty sposób wyłączyć poprzez makro. Koszt takich plików to około 200$ wtedy masz pełne wsparcie i na pewno pomoże wam uruchomić alternatywą są darmowe pliki TPM4 które są czystą podstawką też z wieloma poprawkami, ale nie w tak dużej skali co martysama gdzie te pliki były wykorzystywane przez komercyjne projekty.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Sevence napisał(a):

Najlepiej skontaktować się z nim bezpośrednio i kupić najnowszą wersję. To czyste bazowe pliki serwerowe ze źródłem. Mają zaimplementowane kilka systemów głównie z globalnego serwera np. szarfy, lykan, ale możesz to w bardzo prosty sposób wyłączyć poprzez makro. Koszt takich plików to około 200$ wtedy masz pełne wsparcie i na pewno pomoże wam uruchomić alternatywą są darmowe pliki TPM4 które są czystą podstawką też z wieloma poprawkami, ale nie w tak dużej skali co martysama gdzie te pliki były wykorzystywane przez komercyjne projekty.

Super, dziękuje za pomoc!

Wiem już wszystko, teraz pozostaje działać.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Konto

Nawigacja

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce.

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Wybierz Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje preferencje.
Chrome (Desktop)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje preferencje.