Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Nowa komenda do testowania questów typu polowanie, dungeony itp.

Nieaktywny

Featured Replies

Opublikowano

Siema, ostatnio ktoś (ja również) szukał sposobu na testowanie dungeonu w szybszy sposób niż wybijanie powiedzmy 100 mobów po komendzie /weak która zostawia moby z hp w ilości 10.

Przedstawiam nową komendę z dodatkami.

Nie dodawałem warunków o dzialanie limitów tylko na dungeonie, wolałem również stworzyć nową komendę niż edytować /weak.

Nic nie stoi na przeszkodzie abyś edytował sobie w takowy sposób podstawową komendę /weak, każdy robi po swojemu

🔐 Ukryta Treść 🔐

Nowa komenda zawiera:

• limit potworów do zabicia 🟰 jeżeli mamy 300 mobów i użyjemy /wtd all to w większości przypadków dungeon będzie zbugowany z powodu zbyt dużej ilości potworów zabitych na raz, testowałem wiele wersji i 100 działa na luzie.

• dodano sposób zadawania obrażeń potworom 🟰bez dodania sposobu ataku bardzo często bugowało mi dungeon. Idąc na logikę "coś zadało obrażenia ale co".

• Pomija zabijanie NPC 🟰w przypadku DT użycie komendy bez warunku zabije nam również Starożytne pieczęci, kowala itp.

• zwiększony zasięg łapania potworów z bazowego 1k które zabiłoby nam tylko kilka mobów. 5.5k zasięgu na DT działa +/- do tego czegoś na środku ˣᴰ

• Dodano informacje na chacie ile mobów zabito komendą

Prosty, krótki kodzik:

game/cmd.cpp

pod:

🔐 Ukryta Treść 🔐

dodajemy:

🔐 Ukryta Treść 🔐

pod:

🔐 Ukryta Treść 🔐

dodajemy:

🔐 Ukryta Treść 🔐

game/cmd_gm.cpp

pod:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Dodajemy:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Jeżeli ktoś chciałby zmienić komendę to wystarczy zmienić "wtd" na swoje i przebudować game.

Z drobnostek które zauważyłem to czasem potrafią spaść fps do 1 na sekundę - w końcu atakujemy 100 potworów na raz.

Masz jakieś sugestie dotyczące funkcjonowania kodu to pisz śmiało⬇️

Miejsce na hejt zostało aktywowane ;)

Edytowane przez ExoCarossa

Opublikowano

Super super fajne fajne, coś troche w stylu damage haqu co kiedyś kag321 wrzucał z pulokiem tylko pod komendą.

A co jakby to podpiąć pod item, żeby sobie wrzucić tam w pasek szybkiego dostepu np pod f2 zeby miec pod jednym kliknieciem to? Fajne usrpawnienie, albo po prostu zbindować sobie komende pod jakis klawisz też można :D