Opublikowano 7 Kwietnia 20257 Kwi 28 minut temu, xAdr1an napisał(a):Nie spotykam takich problemów a gracze zadowoleni, kasa wpadaDobry troling
Opublikowano 9 Kwietnia 20259 Kwi W dniu 6.04.2025 o 14:49, MalikOo napisał(a):WebhKompilacja source + strona i serwer na 4 kanały. Daje sobie świetnie radęZalety:Cena 80zlWydajność dobraSzybkość kompilacji ( około 1 minuty )Sprawny support i przejrzysty panel zarządzaniaWady:Konieczność instalacji swojego bsd z iso ( Oryginalnie BSD 64bit, nie będzie się dało kompilować bez większych zmian w kodzie )Ewentualnie instalacja drugiego systemu na vps jail @KizioRCK dzięki za infoCzemu się nie będzie dało kompilować bo nie ogarniam ? Zamierzam zakupić serwer ale szukam jak najlepszej opcji dla laika
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi 11 godzin temu, Burdavsky napisał(a):Czemu się nie będzie dało kompilować bo nie ogarniam ?Zamierzam zakupić serwer ale szukam jak najlepszej opcji dla laikaPonieważ source jest napisane pod 32b
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi jak wrzucisz ręcznie biblioteki 32bitowe to będziesz mógł kompilować. Na bahu.pro jak wybierzesz system bsd to od razu są wrzucone potrzebne biblioteki, nie ważne czy masz pliki 32 czy 64 bitowe, Z kompilacją jak i uruchomieniem nie powinno być tam problemu.
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi To gdzie w takim razie wziąć vps ? Z webh ? Ten najtańszy będzie dobra opcja na testy i dodawanie systemów? Tak max do 100zl j
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi 28 minut temu, Burdavsky napisał(a):To gdzie w takim razie wziąć vps ? Z webh ? Ten najtańszy będzie dobra opcja na testy i dodawanie systemów? Tak max do 100zl jWeź sobie webh ten za 80 złoty i masz z głowy. Własne iso tylko zainstaluj na 32bit
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi 33 minuty temu, Burdavsky napisał(a):To gdzie w takim razie wziąć vps ? Z webh ? Ten najtańszy będzie dobra opcja na testy i dodawanie systemów? Tak max do 100zl jta najntanszy powinien ci wystarczyć
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi Programista O czym wy mówicie, przecież normalnie można używać 64bitów, jeśli zostanie użyty jail albo chroot.
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi Godzinę temu, Thorek napisał(a):O czym wy mówicie, przecież normalnie można używać 64bitów, jeśli zostanie użyty jail albo chroot.A kto powiedział, że nie można? Nawet w moim pierwszym poście to napisałem. Ale po co robić 2 system jak instalacja z iso trwa raptem 10 minut. A chłopak dopiero się zaczyna bawić z tym to po co ma robić pod 64b
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi Programista 3 minuty temu, MalikOo napisał(a):A kto powiedział, że nie można? Nawet w moim pierwszym poście to napisałem. Ale po co robić 2 system jak instalacja z iso trwa raptem 10 minut. A chłopak dopiero się zaczyna bawić z tym to po co ma robić pod 64bBo to uczenie złych nawyków już od samego początku. IMHO powinniśmy wypierać 32bity, a nie nakłaniać do korzystania z nich (referencja). Edytowane 10 Kwietnia 202510 Kwi przez Thorek
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi 6 minut temu, Thorek napisał(a):Bo to uczenie złych nawyków już od samego początku. IMHO powinniśmy wypierać 32bity, a nie nakłaniać do korzystania z nich (referencja).to jak to zrobić bo na 64 bit robie jak w tut i przy odpaleniu mam błąd :"ld-elf32.so.1: Shared object "libIL.so.1" not found, required by "game""
Opublikowano 10 Kwietnia 202510 Kwi Programista 36 minut temu, Burdavsky napisał(a):to jak to zrobić bo na 64 bit robie jak w tut i przy odpaleniu mam błąd :"ld-elf32.so.1: Shared object "libIL.so.1" not found, required by "game""Skompiluj statycznie db/game, dopisz do plików Makefile flagę -static
Opublikowano 14 Października 202514 Paź W dniu 11.04.2025 o 01:53, Nietykalny napisał(a):Na nim mam odpalone Arezzo :D śmiga aż miło :Dwebh?
Opublikowano 14 Października 202514 Paź Najnowsza oferta w OVH VPS 2026 bije wszystkie cenowo i parametrami co do realnej wydajności podzielę się jak otrzymam serwer bo czas dostawy to 14 dni w tym momencie. Dodatkowo ostatnio wprowadzili bezpośrednio możliwość preinatalowanego FreeBSD już nie trzeba się bawić z montowaniem ISO.
Opublikowano 14 Października 202514 Paź 28 minut temu, Sevence napisał(a):Najnowsza oferta w OVH VPS 2026 bije wszystkie cenowo i parametrami co do realnej wydajności podzielę się jak otrzymam serwer bo czas dostawy to 14 dni w tym momencie. Dodatkowo ostatnio wprowadzili bezpośrednio możliwość preinatalowanego FreeBSD już nie trzeba się bawić z montowaniem ISO.olaboga faktycznie...do tego czasu korzystałem z webh a tu za tą samą cenę mamy 6 vCPU i 12gb vs 1v i 4GB :O
Opublikowano 14 Października 202514 Paź 5 godzin temu, Sevence napisał(a):Najnowsza oferta w OVH VPS 2026 bije wszystkie cenowo i parametrami co do realnej wydajności podzielę się jak otrzymam serwer bo czas dostawy to 14 dni w tym momencie. Dodatkowo ostatnio wprowadzili bezpośrednio możliwość preinatalowanego FreeBSD już nie trzeba się bawić z montowaniem ISO.Nie wiem jak w lokalizacji warszawa ale w DE wydajność nie spada więc może tylu chętnych nie mają na niemcy.
Opublikowano 14 Października 202514 Paź 11 minut temu, luki3507 napisał(a):Nie wiem jak w lokalizacji warszawa ale w DE wydajność nie spada więc może tylu chętnych nie mają na niemcy.A sprawdź teraz i porównaj z ostatnim
Opublikowano 14 Października 202514 Paź 3 minuty temu, Sevence napisał(a):A sprawdź teraz i porównaj z ostatnimAkurat z tamtej maszyny zrezygnowałem na większą