Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Martysama v5.8 LITE - (Mali Multi language + ULTIMATE Ikarus Offline Shop v2)

Uśpiony

Featured Replies

• Odpowiedzi 44
  • Wyświetleń 5,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najbardziej popularny wpis

• Paylaşım için teşekkürler - mówi to panu coś panie @ouiai ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Ma ktoś polskie proto? :# baza

• wojciech74
    wojciech74

Pokaż swoją tabele i konfiguracje serwera. Albo brak tabeli, albo za konfiguracja, bo jej nie widzi po prostu.

Najbardziej pomocny post

• No męczę się ze 3h z tym i mam taki o to problem: COMMON_SQL: DirectQuery failed : SELECT mKey, mValue FROM locale db/syserr

• @wojciech74 Poprosił mnie, aby wrzucić tu poprawionego klienta, który udostępnił w odpowiedzi na rozwiązanie tego problemu: https://test.sharegon.pl/topic/2214-problem-z-uruchomieniem-klienta-martysam

Opublikowane grafiki

Opublikowano
W dniu 11.04.2025 o 07:42, wojciech74 napisał(a):

Przecież tu wszystko jest po polsku, questy skompilowałeś?

Tak, ale ja robiłem z innej paczki, clon git'a od marty, pobiorę może tą paczkę i sprawdzę czy jest tak samo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podczas odpalania miał ktoś taki błąd:

syserr

Unknown packet header: 100, last: 32 17

Odpaliłem pierwszy raz i próbuje wejść do gry ale klient się zamyka i wywala ten błąd :/

Opublikowano
2 godziny temu, wojciech74 napisał(a):

Jesteś pewny, że nic nie zmieniałeś, albo nie pominąłeś przy aktualizacji?

Mb jednak, fałszywy alarm sorki.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No męczę się ze 3h z tym i mam taki o to problem:

COMMON_SQL: DirectQuery failed : SELECT mKey, mValue FROM locale

db/syserr

root@u258986:/home/gdb_serverfiles/main # tail -10 srv1/db/syserr

SYSERR: Oct 6 22:05:19 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)

SYSERR: Oct 6 22:06:17 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM locale

SYSERR: Oct 6 22:06:17 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)

SYSERR: Oct 6 22:16:20 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM locale

SYSERR: Oct 6 22:16:20 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)

SYSERR: Oct 6 22:18:04 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM locale

SYSERR: Oct 6 22:18:04 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)

Opublikowano
13 minut temu, Gargamel napisał(a):

No męczę się ze 3h z tym i mam taki o to problem:

COMMON_SQL: DirectQuery failed : SELECT mKey, mValue FROM locale

db/sysser

root@u258986:/home/gdb_serverfiles/main # tail -10 srv1/db/syserr

SYSERR: Oct 6 22:05:19 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)

SYSERR: Oct 6 22:06:17 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM locale

SYSERR: Oct 6 22:06:17 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)

SYSERR: Oct 6 22:16:20 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM locale

SYSERR: Oct 6 22:16:20 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)

SYSERR: Oct 6 22:18:04 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: No database selected query: SELECT mValue, mKey FROM locale

SYSERR: Oct 6 22:18:04 :: InitializeLocalization: InitializeLocalization() ==> DirectQuery failed(SELECT mValue, mKey FROM locale)

mysql_query error: No database selected

Opublikowano

Nic mi to nie mówi :D
baza danych jest utworzona przy run.sh
W CONF wszystko jest ustawione prawidłowo i w conf.txt też

Naprawiłem, był błąd w src/db trzeba było przepisać pod mariadb10.11
Potem wrzucę rozwiązanie dla potomnych.

Rozwiązanie błędu dla MariaDB v10.11

Linia 138 w AsyncSQL.cpp:

BŁĄD!

my_bool nie istnieje w MySQL 8.0 / MariaDB 10.6+!

DB został skompilowany ze starym kodem i może mieć problemy z połączeniem!

# 1. Naprawa my_bool → bool

cd /home/gdb_server_source/Srcs/Server

find . -type f \( -name "*.cpp" -o -name "*.h" \) -print0 | xargs -0 sed -i.bak 's/my_bool/bool/g'

# 2. Sprawdź czy zamieniło

grep "my_bool" libsql/AsyncSQL.cpp

# Powinno być puste!

# 3. Wyczyść i przekompiluj

gmake clean

gmake all -j4

EDIT2:
Nie działa mi client :D uruchamia się, pokazuje okienko i po sekundzie zamyka.

Rozwiązanie

Opublikowano

@wojciech74 Poprosił mnie, aby wrzucić tu poprawionego klienta, który udostępnił w odpowiedzi na rozwiązanie tego problemu: https://test.sharegon.pl/topic/2214-problem-z-uruchomieniem-klienta-martysama-uruchamia-si%C4%99-i-zamyka-po-sekundzie/ przesłałem go na nasz host jako załącznik. Z tego co widziałem w odpowiedziach ten klient rozwiązuje problem z uruchomieniem.

Client-02.11.2024-Fixed.rar

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@wojciech74 takie pytanie odnosnie tego buga z ulepszaniem, PythonNetworkStreamPhaseGame.cpp w tym pliku to trzeba edytowac? dobrze rozkminiam?

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, sawfrak napisał(a):

@wojciech74 takie pytanie odnosnie tego buga z ulepszaniem, PythonNetworkStreamPhaseGame.cpp w tym pliku to trzeba edytowac? dobrze rozkminiam?

Tak, okolo 400 linijki

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, sawfrak napisał(a):

@wojciech74  chyba spoko jest nie? ale wyskakuje dalej ten sam błąd przy ulepszaniu, jakas podpowiedz co pominąłem? :D

qs.png

@wojciech74 

qss.png

Z tego co widze powinno dzialac, wylacz VS, wlacz, wyczysc projekt i skompiluj ponownie

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, sawfrak napisał(a):

@wojciech74 probowałem bracie, jednak dalej porażka

niemożliwe, że masz ten błąd jeśli to poprawiłeś według tego co wrzuciłem, chyba, że Ty mówisz o czymś innym

Edytowane przez wojciech74

• 4 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 21:46, wojciech74 napisał(a):

Na razie sam link do pobrania, w wolnej chwili napisze jak to uruchomić od podstaw lokalnie/VPS x64.

Dane techniczne

System: FreeBSD 14.0
Baza: MariaDB 10.11
IDE: VisualStudio 2022 v14x

Dane
ftp, sql, ssh: root/password
Gra: root/12345

Gdyby ktoś nie mógł się połączyć to za komentować:
v_bindHostname='192.168.1.60'
v_proxyHostname='192.168.1.60'

Jeśli nie możesz odpalić admin_panel.py to pkg install python3+ i wpisz tą komendę w konsole:

ln -s /usr/local/bin/python3 /usr/local/bin/python

python (sprawdzenie wersji)
python admin_panel.py

🔒 Ukryta zawartość
Wspieraj twórców forum!
👍 Zareaguj na post, aby odkryć tę treść

🔒 Ukryta zawartość
Wspieraj twórców forum!

🔒 Ukryta zawartość
Wspieraj twórców forum!

Co do skanu plików to powiem szczerze byłbym wdzięczny, gdyby ktoś po pobraniu podrzucił link do virustotal, bo osobiście nie wiem które pliki przeskanować u siebie, a nie chce mi się drugi raz tego pobierać😅 Jakby były problemy z odpaleniem to wrzucajcie od razu ss z opisem co się dzieje, postaram się pomóc.

Jeśli błąd ulepszania jak na poniżej

image.png

To tutaj dwie male poprawki dzięki @Malik

image.png

image.png

welcome.png

merci a toi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ogolnie widze ze w localach nie ma przetlumaczonych sklepow offline ogolnie jak chcecie mozecie podpiac tutaj to komus zawsze może uratowac 5 minut w bawieniu sie tlumaczac tego wiec dorzucam tego clienta wiem ze to chwila roboty ale dla takiego nooba jak ja to sie jednak komus przyda

Marty5.8 .rar