Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Martysama v5.8 LITE - (Mali Multi language + ULTIMATE Ikarus Offline Shop v2)

Uśpiony

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Na razie sam link do pobrania, w wolnej chwili napisze jak to uruchomić od podstaw lokalnie/VPS x64.

Dane techniczne

System: FreeBSD 14.0
Baza: MariaDB 10.11
IDE: VisualStudio 2022 v14x

Dane
ftp, sql, ssh: root/password
Gra: root/12345

Gdyby ktoś nie mógł się połączyć to za komentować:
v_bindHostname='192.168.1.60'
v_proxyHostname='192.168.1.60'

Jeśli nie możesz odpalić admin_panel.py to pkg install python3+ i wpisz tą komendę w konsole:

ln -s /usr/local/bin/python3 /usr/local/bin/python

python (sprawdzenie wersji)
python admin_panel.py

VDI

SKAN
Pliki

Co do skanu plików to powiem szczerze byłbym wdzięczny, gdyby ktoś po pobraniu podrzucił link do virustotal, bo osobiście nie wiem które pliki przeskanować u siebie, a nie chce mi się drugi raz tego pobierać😅 Jakby były problemy z odpaleniem to wrzucajcie od razu ss z opisem co się dzieje, postaram się pomóc.

Jeśli błąd ulepszania jak na poniżej

image.png

To tutaj dwie male poprawki dzięki @Malik

image.png

image.png

welcome.png

• Odpowiedzi 44
  • Wyświetleń 5,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najbardziej popularny wpis

• Paylaşım için teşekkürler - mówi to panu coś panie @ouiai ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Ma ktoś polskie proto? :# baza

• wojciech74
    wojciech74

Pokaż swoją tabele i konfiguracje serwera. Albo brak tabeli, albo za konfiguracja, bo jej nie widzi po prostu.

Najbardziej pomocny post

• No męczę się ze 3h z tym i mam taki o to problem: COMMON_SQL: DirectQuery failed : SELECT mKey, mValue FROM locale db/syserr

• @wojciech74 Poprosił mnie, aby wrzucić tu poprawionego klienta, który udostępnił w odpowiedzi na rozwiązanie tego problemu: https://test.sharegon.pl/topic/2214-problem-z-uruchomieniem-klienta-martysam

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Teraz, Januszek napisał(a):

Paylaşım için teşekkürler - mówi to panu coś panie @ouiai ( ͡° ͜ʖ ͡°)

kusura bakmayın linke tıklamadan önce yazdım 😅

Opublikowano

Wchodzę w definicje i mówię dziękuje. Niedługo wam udostępnię entrycore z shopami i multilangiem.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.03.2025 o 22:04, ouiai napisał(a):

Można wiedzieć skąd Pan to ma? Z tak zwanego second handa przeklejone?

Jak to pytanie o linki to tak, resztę sam napisałem. Jeśli dziwnie brzmi to sorry, ale miałem ciężki dzień 😝

Jeśli linki Ci nie pasują mogę wrzucić na dysk google. Nie wiem, czy tu można pisać nazwę innych for, ewentualnie admin wy edytuje, turkmmo, autor tematu, GDB.
image.png

Opublikowano

Widziałem już podobne, wiadomo tego się wala na forach u turków, interfejs clienta jest w wielu językach w tym eng/pl nie tylko turek jak zazwyczaj więc mega plus bo faktycznie można to odpalić bardzo szybko wszystko jest już na maszynie. Questy niestety po turku (domyślnie większość wyłączona ale są wgrane w maszynie) , tu jest max 120lvl więc coś aka global, systemy tylko alchemia i szarfy z tego co widzę no i shopy offline wiadomo

Skoro tu jest mariadb to ciekawe czy dałoby na tej maszynce odpalić pliki z tematu od Hydro z globala które mają wszystko z tego co widzę na ss.

Aa jeśli chodzi o pełny język PL to odkryłem że poza zmianą w kliencie trzeba na maszynie wywalić domyślne pliki translate i locale_string w share/locale/germany i na ich miejsce dać te polskie z końcówką _PL i mamy w pełni polski client wiadomo pewnie będą jakieś nieprzetłumaczone teksty ale questy są w pełni w PL wszystkie z globala więc spoko jak widzę te tureckie to nie mam ochoty nic robić :P

Opublikowano
  • Autor

@Lukej9x Cały klient, questy, wszystko jest po polsku. Jak dokładnie to wygląda zaraz po uruchomieniu Ci nie powiem, bo już trochę przerobiłem itp. Jeśli chcesz podeślij mi link to tych plików to spróbuję Ci je odpalić.

@marcin9994PL Wiesz co, śmiać mi się chce jak ktoś pyta o backdoory w kodzie, który sam może skompilować, a obok wisi temat, że typ wrzuca sobie na serwer paczkę libów z neta.

Opublikowano

Ten wyciek ma bardzo dużo błędów i zawiera sporo wątpliwych systemów od Turkow. Takie wstawki powinny być od razu usuwane, potencjalny początkujący już w pierwszej minucie nie poradzi sobie z błędem dotyczącym alchemii. O sklepach nie wspomnę.

Opublikowano
21 godzin temu, Rain94 napisał(a):

Ten wyciek ma bardzo dużo błędów i zawiera sporo wątpliwych systemów od Turkow. Takie wstawki powinny być od razu usuwane, potencjalny początkujący już w pierwszej minucie nie poradzi sobie z błędem dotyczącym alchemii. O sklepach nie wspomnę.

Z sklepami to nie wiem o co chodzi, ale jeśli chodzi o alchemię to faktycznie nie jest ona poprawnie wgrana, ale trzeba wgrać w klienta i maszynę patch 2.5 czy jak on tam jest oznaczony masz w paczce i instrukcja instalacji w pliku txt z potrzebnymi komendami ja dałem radę to wgrać a jestem zielony, maszyna fajnie działa no i jest w pełni po polsku klient, niektóre questy są źle napisane i do poprawy ale domyślnie są wyłączone no i zawsze można swoje wgrać. Dodam jeszcze że po wgraniu patcha trzeba skompilować na nowo binke (exe) gry mi się udało bez problemów na VS2022 no i znika postać likana pewnie trzeba gdzieś ją przywrócić ale wiadomo ta postać i tak ma się nijak do metina.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 15.03.2025 o 09:59, Rain94 napisał(a):

Ale ja nikomu nie mówię, ze ma tego używać. Jak ktoś potrzebuje to przejrzy kod i poprawi co trzeba, ewentualnie jakiś system wyciągnie. Ja osobiście używam tego dłuższy czas i sam poprawiam co trzeba. Jeśli masz lepsze source to udostępnij, nikt się nie obrazi.

Opublikowano

Zmieńcie "srv1_player" na "player" pewnie to będzie w configach, ale nie używałem tych plików więc tak strzelam xd ogólnie jak używacie martysamy v5.8 to jednak polecam bez tych dodanych systemów.

Opublikowano
2 godziny temu, ValkeryE napisał(a):

CREATE DATABASE srv1_player;

Chodzi o to, że jest "unknown" mimo to wszystko mam to wszystko w MySQL.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Krystian napisał(a):

Chodzi o to, że jest "unknown" mimo to wszystko mam to wszystko w MySQL.

Pokaż swoją tabele i konfiguracje serwera. Albo brak tabeli, albo za konfiguracja, bo jej nie widzi po prostu.
image.png

Opublikowano
2 godziny temu, Ymirah napisał(a):

Zmieńcie "srv1_player" na "player" pewnie to będzie w configach ale nie używałem tych plików więc tak strzelam xd ogólnie jak używacie martysamy 5.8 to jednak polecam bez tych dodanych systemów.

15 minut temu, wojciech74 napisał(a):

image.png

Mam na myśli wgrywanie tego update, 2.5 do tych plików i tam jest właśnie moment z

cd /var/db
rm -rf mysql
tar zxvf UPDATE-2.5--mysql-update-2.5.tar.gz

cd /home/gdb_serverfiles/sql
sh run.sh
sh run_proto.sh

I przy tych komendach wyżej wyskakuje ten error.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Krystian napisał(a):

Mam na myśli wgrywanie tego update, 2.5 do tych plików i tam jest właśnie moment z

cd /var/db
rm -rf mysql
tar zxvf UPDATE-2.5--mysql-update-2.5.tar.gz

sh run.sh
sh run_proto.sh

I przy tych komendach wyżej wyskakuje ten error.

Edytowałeś skrypt run.sh?

image.png

I run_proto.sh

image.png
Tu mają być twoje dane (login, hasło)

Opublikowano
Godzinę temu, wojciech74 napisał(a):

Edytowałeś skrypt run.sh?

image.png

I run_proto.sh

image.png
Tu mają być twoje dane (login, hasło)

Tak mam to zrobione:

1.png

22.png

3333.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.03.2025 o 06:24, Lukej9x napisał(a):

Widziałem już podobne, wiadomo tego się wala na forach u turków, interfejs clienta jest w wielu językach w tym eng/pl nie tylko turek jak zazwyczaj więc mega plus bo faktycznie można to odpalić bardzo szybko wszystko jest już na maszynie. Questy niestety po turku (domyślnie większość wyłączona ale są wgrane w maszynie) , tu jest max 120lvl więc coś aka global, systemy tylko alchemia i szarfy z tego co widzę no i shopy offline wiadomo

Skoro tu jest mariadb to ciekawe czy dałoby na tej maszynce odpalić pliki z tematu od Hydro z globala które mają wszystko z tego co widzę na ss.

Aa jeśli chodzi o pełny język PL to odkryłem że poza zmianą w kliencie trzeba na maszynie wywalić domyślne pliki translate i locale_string w share/locale/germany i na ich miejsce dać te polskie z końcówką _PL i mamy w pełni polski client wiadomo pewnie będą jakieś nieprzetłumaczone teksty ale questy są w pełni w PL wszystkie z globala więc spoko jak widzę te tureckie to nie mam ochoty nic robić :P

Ciekawe, muszę sprawdzić, bo mi po polsku działał tylko biolog xDDD

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Gargamel napisał(a):

Ciekawe, muszę sprawdzić, bo mi po polsku działał tylko biolog xDDD

Przecież tu wszystko jest po polsku, questy skompilowałeś?