Opublikowano 15 Grudnia 20241 r Witajcie! Na wstępie zaznaczę, że poradnik jest skierowany głównie do osób początkujących. Pewnie nie jednej osobie zdażyło się pobrać jakąś gotową VM, nie jednokrotnie ja spotkałem się z tym, że osoba uploadująca VM'kę zapomniała zamieścić informacji o danych logowania. Może też nie jednej osobie zdarzyło się zapomnięc ustawionego hasła, jeśli tak to ten poradnik pomoże ci to rozwiązać. Więc tak: Spoiler 1. Wyłączamy naszą maszynę, 2. Uruchamiamy ponownie, 3. Podczas gdy wyświetli się Boot Menu naciskamy klawisz 2 (Boot single user) 4.Tutaj naciskamy enter 5. wpisujemy w konsolę kolejno: 5.1 mount -u / 5.2 mount -a 5.3 passwd root 6. Po ustawieniu nowego hasła wpisujemy reboot, czekamy aż maszynka nam się odpali i logujemy się nowym hasłem. Edytowane 15 Grudnia 20241 r przez Tuike
Opublikowano 15 Grudnia 20241 r + za podstawe na tym forum to nowość jest tylu tu znawców ale nawet tego nie potrafili napisać szacun :#
Opublikowano 8 Września 20258 Wrz Na wersji Martysama 5.8 + Update 2.5 niestety ten trick nie działa. Po próbie zalogowanie w trybie single-user i tak prosi o hasło.Dla potomnych, passy w tej paczce do virtualki to root/123456. Edytowane 8 Września 20258 Wrz przez P3wloo
Opublikowano 8 Września 20258 Wrz 51 minut temu, P3wloo napisał(a):Na wersji Martysama 5.8 + Update 2.5 niestety ten trick nie działa. Po próbie zalogowanie w trybie single-user i tak prosi o hasło.Dla potomnych, passy w tej paczce do virtualki to root/123456.Update 2.5? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Opublikowano 9 Września 20259 Wrz 17 godzin temu, ARK napisał(a):Update 2.5? ( ͡º ͜ʖ͡º)Nie wiem kolego, znalazłem w internecie w zagramanicznych czeluściach 😆